Efter två inledande förlustmatcher så var det ett taggat SBK som begav sig ner till Hällesåker i fredags. Inramningen var idyllisk i den fina vårkvällen, även om Hällesåkers något ojämna naturgräsplan visade sig vara svårspelad. Styrsö hade några spelare borta p.g.a. avstängningar och ställde upp med följande startelva:

Hällesåker är ett lag som SBK alltid haft svårt för, och ingen i styrsöklacken kunde minnas när vi senast bärgade poäng borta mot dem. De vann div 6C förra året har börjat serien bra med 2 segrar av 3 möjliga. En tuff uppgift väntade således.

Léon B, Arvid J, Erik L, Balder F, Markus W, Axel Å, Viktor J, Rasmus S, Niklas M, Hjalmar S, Mattias J.

Första halvlek var jämn, men spelmässigt ändå fördel Styrsö. En i övrig väl godkänd domartrio missade tyvärr en solklar straff för Styrsö efter ca 15 min, när Niklas Tullock knuffas bakifrån just när vänstersläggan ska avlossas. Inga mål i första halvlek, men känslan är ändå bra, laget sitter ihop fint, och backlinjen känns grymt stabil.

Andra halvlek börjar fint, styrsöklacken har köpt några korvar och lite godis i pausen, men efterhand  tar Hällesåker över taktpinnen och vi orkar inte riktigt hålla uppe pressen. Léon, som är säkerheten själv under hela matchen, gör en fantastisk fotparad på ett friläge efter ca 60 min, och de sista 30 min utvecklas till en holmgång där Hällesåker kanske har mest boll, men där utgången ändå känns oviss. Hällesåker har flera duktiga spelare och ett jätteläge att göra första målet efter ca 75 min efter ett fint inlägg längs backen som på något sätt passerar samtliga spelare i straffområdet och rinner ut till inspark. Puh!

I 90:e minuten, när flera styrsöspelare börjat gå på knäna, får så Mattias chansen efter fint kombinationsspel i straffområdet, och han gör klinisk 1-0 till Styrsö med matchens sista spark. 

Segern var en genuin laginsats där hela laget slet och kämpade för varandra under 90 min. Det var extra roligt att se vår 19-årige målvakt Léon idag. Han var helt felfri och utstrålade lugn och trygghet under hela matchen. En eloge också till våra ersättare på bänken Jens P, Viktor Y och Stybbe S som gör fina insatser när de får komma in, helt avgörande idag.

Nästa match är redan på tis 3/5 mot Guldheden. Vågar man hoppas på 3 poäng till? Kom och stötta laget!

Heja Styrsö!

Bilden: Målskytt Mattias Janicijevic och matchens bäste spelare Léon Bousquets