Är du sugen att testa på swimrun med ditt barn, då är detta event något för dig. Banan ligger på Styrsö:s västra sida. Simningen är i skyddade vatten och mycket av löpningen sker på klippor med utsikt ända till Vinga. Styrsö swimrun for kids är tänkt för barn och ungdomar från 7 till 15 år. För att delta i loppet måste hen vara simkunnig och ha klarat av simborgarmärket. Myndig person får springa med ett eller två barn i åldrarna 7-15 år. Är du mellan 11-15 år får du springa med en kompis utan en myndig person, men det går såklart även bra att springa med en förälder. Dock ska hen ha medgivande av en förälder för att springa med en kompis. Det är ingen tidtagning eller prisutdelning utan alla som deltar är segrare, det viktigaste är att ha riktigt kul på banan!

Banan och terrängen är omväxlande med skogs- och strandstigar, klipplöpning och asfalt. Banan är snittslad hela vägen och vid simpassagerna finns det flaggor som visar var simningen/vattenpassagen startar respektive slutar. Vid simpassagerna kommer det även att finnas en person på SUP eller kajak nära till hands om man behöver hjälp.

I år finns möjlighet till att springa längre om så önskas, rekommenderas till er mellan 11-15 år. Långa banan 2 varv ca 6 km och korta banan 1 varv ca 3km. Total löpning: ca 3km/ca 6km Total simning: ca 250mLängsta simningen är på ca150m.

Var: Amneviksvallen, Styrsö

När: 8 juli 2023 kl 10.00 långa banan och 10.10 korta banan. Upphämtning av badmössa sker på Amneviksvallen innan uppvärmningen vid start och målområdet den 8 juli kl 9.15-9.45. Gemensam uppvärmning 9.45-10.00 Visa upp swish-betalning i samband med upphämtning av badmössa. Lämna vänligen tillbaka badmössa efter målgång. Vid målgång bjuds på frukt, godis och dryck vid målgång.

Vi arrangörer står inte för något försäkringsskydd under loppet, vilket innebär att deltagarna själva är ansvariga för att ha en giltig försäkring.

Anmälan kan ske fram till 7 juli till e-post: johanna.sorgardt@hotmail.com Ange följande vid anmälan: ”Styrsö swimrun for kids” samt kort eller lång bana, lagnamn och namn och ålder på deltagarna. Swisha 50 kr till Matilda Allroth 0707-165654. Anmälningsavgiften går till klubben Styrsö BK. Ta chansen och anmäl er nu! Max antal deltagare till detta swimrunevent är 50 lag.

Varmt välkomna! Styrsö Ladies i samarbete med Styrsö BK