Hemmapremiären mot Mossens BK 23/4 blev en märklig match med flera ansikten. Vädret var underbart, och även om man kunde önska att några fler sökt sig till Amneviksvallen denna vårdag, så fanns alla förutsättningar för en fin fotbollsmatch. När matchen blåste igång verkade det emellertid som om Styrsös spelare inte riktigt vaknat. Mossen gör enkelt 0-1 efter 4 min, och efter 7  min gör de även 0-2 utan att förta sig. En kommentar från läktaren var att Styrsö uppträdde spänt och nervöst, som om de mötte FC Barcelona (och riktigt så respektgivande var inte Mossens BK)…Uppförsbacke direkt med andra ord.

SBK gnuggar sig dock in i matchen och tar över spelet mer och mer. I slutet av halvleken ger det utdelning då vi både reducerar och kvitterar till 2-2 inom loppet av 2 min. Andra halvlek börjar som den första slutar med spelmässig dominans för Styrsö, och  i 58:e min ger Erik Löfgren, nyförvärvet från Vrångö, Styrsö ledningen med 3-2. Vi har nu vänt underläge 0-2 till ledning 3-2 och spelar riktigt bra fotboll!

Det som händer sedan är svårt att förklara. Kanske tar vi ut segern i förskott och börjar känna oss bekväma. Klart är att vi börjar tjafsa på domaren (har det någonsin lönat sig?), och börjar tappa fokus på vårt eget spel. Mossen får en straff i 65:e som de förvaltar väl, och med det även energi och luft under vingarna. I 78:e får de en frispark som vår eminente målvakt Léon har full koll på tills bollen ändrar riktning på en spelare i muren och letar sig otagbart in i nätmaskorna. Ställningen nu 3-4 och Mossen har vänt matchen. Trots forcering lyckas vi inte få in bolluslingen i målet och Mossen drar längsta strået. Målskyttar för Styrsö blev Mattias Janicijevic, Tobias Ekman och Erik Löfgren.

Riktigt sur förlust helt enkelt. Vi får ta med oss att spelet sitter riktigt bra under långa perioder, och poängen lär ramla in så småningom, men onödiga gula kort har vi inte råd med.

Nästa match blir borta mot Hällesåker på fre 29/4. Vi tar nya tag och hoppas inkassera våra 3 p då.

Bilden: Styrsös mittfältare Axel Åhsberg når högst i en nickduell