Gruppträning – Våra instruktörer

Carina Karnhill

För att må så bra som möjligt så bör rörelse vara en del av dagen i Carinas liv.

Rörelse kan vara allt ifrån ett långt och tufft träningspass till lugna promenader. Det viktiga är inte hur utan att man rör på sig regelbundet och varierat.

Carina började som gympaledare som 18-åring och har därefter byggt på ledarrollen med spinning, skivstång/body pump och stavgång.

För några år sedan utbildade Carina sig även till yinyoga ledare. Hon är även utbildad stress-och friskvårdsterapeut och certifierad coach vilket är en god kunskap i ledarskapet för att förstå kroppens helhet, både mentalt, psykiskt och fysiskt – allt hänger ihop.

Desirée Helgesson

Rörelse och träning har alltid varit en självklar del i Desirée’s liv. Desirée har provat på det mesta inom träning och dans och funktionell träning är klara favoriter för att bygga upp och bibehålla styrka, energi och glädje.

Efter att ha fått barn 2002 fanns det inte mycket tid över för träning på fastlandet. Lösningen? Att bli instruktör och dela träningsglädje i grupp hemma i skärgården.

Desirée är utbildad instruktör i hög intensiv intervallträning, core, funktionell och dynamisk träning/styrka samt dans , med licenser genom Aerobic Week-Ends, Zumba och LesMills Bodyvive/Tone (former Zumba and LesMills instructor.)

Gruppträningen med Desirée anpassas och utvecklas efter deltagarnas förmågor så att alla skall kunna vara med och träna och dela träningsglädjen.

 

Leena Wikmalm

Leena har alltid rört på sig på ett eller annat sätt, bland annat genom simning, dans och löpning. Efter fyra tätt kommande barn började hon på Friskis & Svettis.

Hon avancerade snabbt till ledare för att få kontinuitet och i träningen  och hon satsar på variation – jympa, stationspass, core, spinning och löpning.

Leena började med yoga för 20 år sedan för att få än mer allsidighet för både kropp och själ.

Hon utbildade sig till yogaledare inom F&S, och gick därefter sedan en ettårig teacher training och har fortbildat sig kontinuerligt.

Lisbeth Malmgren Smith

har alltid varit intresserad av olika former av dans, som ger förutom bra kondition och styrka möjlighet till gemenskap med människor. Dansen får oss att känna oss som en del av något större som vi skapar tillsammans.

 

Lisbeth har dansat orientalisk dans sedan 80-talet, varit danslärare bl a på Styrsö och på Sjumilaskolan. Hon har deltagit i många kurser ledda av framstående dansare med rötter i ”National ballet of Kairo”.
2012 började hon i World dance companys regi dansa ATS (american tribal style, numera omdöpt till Fat chance belly dance). Dansen har utvecklats av dansare i San Fransisco och kombinerar olika dansstilar som orientaliskt, flamenco och Bollywood.

Kontakt

Desirée Helgeson: desiree.helgesson@styrsobk.se
Leena Wikmalm: leena.wikmalm@styrsobk.se