Naturstigar

Här rör sig alla – året runt.

Ett nät av lättrampade naturstigar gör Styrsö till ett paradis för flanörer, joggare och naturälskare. Tolv kilometer stigar går genom grönskande skog, utefter gyllene stränder och över granitgrå klippor – med utsikt ända till Vinga.

Här samsas styrsöbor och besökare med får på sommarbete, och här får öns hundar sin dagliga motion. Naturstigarna gör öns vackra natur tillgänglig för alla och är en gyllene resurs för styrsöbornas friskvård.

Människorna bakom verket? Stigfinnarna – ett hundratal engagerade – och hårt arbetande – medlemmar i Styrsö BK.

Rundturer för alla smaker

De fyra stigarna utgår från Amneviksvallen, men är också lätt nåbara från bland annat Madvägen, några hundra meter sydost om kyrkan, och från Skäretvägen, i direkt anslutning till Skäretbryggan.

De gula, blå, och röda slingorna går i lätt terräng och lämpar sig väl för såväl jogging som promenader. Den grönvita är mer kuperad och främst lämplig för promenader.

Gula slingan, 2,6 kilometer: Från Amneviksvallen upp till Madvägen och via Kalle Svensas stig tillbaka till Amneviksvallen

Blå slingan, 4,4 kilometer: Från Amneviksvallen via Kalle Svensas stig mot Skäret, till Brännholmsviken och tillbaka till Amneviksvallen.

Röda slingan, 5,3 kilometer: från Amneviksvallen upp till Madvägen, vidare till Skäret ut mot Brännholmsviken och tillbaka till Amneviksvallen.